Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012

Online browser games μέρος 3ο - Travian review

Σε αυτό το τρίτο μέρος του αφιερώματος στα online browser games θα ασχοληθούμε με το πιο δημοφιλές παιχνίδι της κατηγορίας.

Τravian:
Πρόκειται για τον βασιλιά των online browser strategy games έχοντας την μεγαλύτερη και την πιο ενεργή κοινότητα παιχτών. Ξεκινώντας το παιχνίδι καλείστε να διαλέξετε την περιοχή στον χάρτη που θα ξεκινήσετε (λίγη σημασία έχει) αλλά και την φυλή σας. Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ Ρωμαίων Γαλατών και Τευτόνων. Κάθε φυλή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και τις δικές της ξεχωριστές στρατιωτικές μονάδες και κτήρια, με τους Γαλάτες να αποτελούν την πιο ισορροπημένη επιλογή και ενδείκνυνται για κάποιον νέο παίχτη. Όλοι οι νέοι παίχτες προστατεύονται από επιθέσεις για ένα διάστημα γύρω στις 7 μέρες (ανάλογα με το πόσο καιρό πριν είχε ξεκινήσει ο server). Το χωριό σας αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα: το κύριο τμήμα του χωριού,
όπου μπορείτε να κατασκευάζετε και να εξελίσσετε τα κτήρια σας, και το τμήμα των πρώτων υλών όπου κατασκευάζετε και εξελίσσετε τα ορυχεία και τα χωράφια σιταριού που θα σας παρέχουν τις απαραίτητες ύλες για την ανάπτυξη του χωριού και την εκπαίδευση των στρατευμάτων. Στην τελευταία έκδοση του παιχνιδιού (travian 4), έχει κάνει την εμφάνισή του ένα νέο σύστημα ηρώων που δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάθος στο gameplay toy παιχνιδιού. Συγκεκριμένα κάθε παίχτης ανεξάρτητα από τον αριθμό των χωριών που έχει, έχει στην διάθεση του έναν ήρωα τον οποίον χειρίζεται όπως όλα τα άλλα στρατεύματα με την διαφορά όμως ότι ο ήρωας κερδίζει εμπειρία μέσα από τις μάχες και τις περιπέτειες στις οποίες συμμετέχει και μπορεί να εξελιχθεί, ώστε να παρέχει επιθετικό και αμυντικό μπόνους στα υπόλοιπα στρατεύματα, να παράγει resources και να αυξήσει την δύναμη του. Επίσης με τον ήρωα ο παίχτης μπορεί να κατακτήσει οάσεις που δίνουν μπόνους στην παραγωγή πρώτων υλών. Όσον αφορά τις περιπέτειες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζονται στον χάρτη ενδείξεις ότι υπάρχει διαθέσιμη μία περιπέτεια. Στέλνοντας τον ήρωα στην περιπέτεια, ο ήρωας κερδίζει εμπειρία αλλά και διάφορα πολύτιμα αντικείμενα τα οποία μπορεί να εξοπλιστεί και τα οποία του δίνουν σημαντικά πλεονεκτήματα. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι οι δημοπρασίες, στις οποίες κάθε παίχτης μπορεί να συμμετάσχει πουλώντας και αγοράζοντας αντικείμενα με άλλους παίχτες.Το νόμισμα που χρησιμοποιείται στις δημοπρασίες είναι τα ασημένια νομίσματα, τα οποία ένας παίχτης μπορεί να προμηθευτεί είτε από τις περιπέτειες, είτε αγοράζοντας κάποιο πακέτο χρυσού και στη συνέχεια να μετατρέψει τον χρυσό σε ασημένια νομίσματα με αναλογία 1:200. Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα παιχνίδια του είδους, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον παίχτη η συμμετοχή σε κάποια συμμαχία ώστε να προφυλαχτεί από επιθέσεις δυνατών παιχτών, και να μπορέσει, συμμετέχοντας στα κοινά της συμμαχίας, να αναπτυχθεί πιο εύκολα. Σε  γενικές γραμμές το παιχνίδι εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς στους κανονικούς servers, δεν λείπει ωστόσο η δυνατότητα έναρξης του παιχνιδιού σε κάποιον server 3X αν θέλετε πιο γρήγορο gameplay. Το παιχνίδι αποτελεί αναμφίβολα τον πρωτοπόρο του είδους και αξίζει την επένδυση σε χρόνο αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: